zaterdag 26 september 2009

Klimaat zal 20 jaar afkoelen met 100 jaar lagere temperaturen

De Engelse weerman Piers Corbyn voorspelt dalende temperaturen gedurende de komende 20 jaar en dat dit lagere niveau 100 jaar zal voort duren. De reden dat ik zijn voorspelling tussen de zovele er uit haal is het feit dat het officiƫle Britse weerinstituut Met Office onlangs in bedekte termen aangaf jaloers te zijn op de veel betere weersvoorspellingen van Corbyn.


Met Office zelf zit er met zijn lange termijn voorspellingen de laatste jaren continu naast en gaf aan graag te willen weten hoe Corbyn tot zijn accurate voorspellingen komt.

Wel, Corbyn neemt dus de invloed van de zon mee in zijn modellen. En tja, Met Office met zijn klimaatonderzoeksbureau Hadley gebruikt computermodellen waarin de zon geen rol speelt zoals alle klimaatdemo's. Om onbegrijpelijke redenen zien zij tegen alle natuurkundige kennis in (Met name de wetten van de Thermodynamica) blijkbaar de zon niet als onze energiebron maar het sporegas CO2.

Corbyn stelt dat Met Office hun pogingen voor middellange termijn voorspellingen beter op kan geven.

update:
Hier een intervieuw met Piers Corbyn met enkele voorbeelden van zijn voorspellingen. Hij vertelt dat hij de omstandigheden op de zon meeneemt in de voorspellingen en dat reguliere meteorologische instellingen hierdoor achter blijven. Toch durven sommigen zijn werk in twijfel te trekken omdat....... hij duidelijk stelt dat de mens niet verantwoordelijk is voor klimaatverandering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten