vrijdag 18 september 2009

Global-warming staat op zijn grondvesten!

De global-warming theorie staat sinds een half jaar op zijn grondvesten, maar waarom?

Het staat op zijn grondvesten omdat er sinds een half jaar een redenlijk aantal wetenschappers hebben gezegt dat er geen opwarming is. In tegendeel, het word zelfs kouder! In middels begint het nieuws door te dringen op grote websites.

Waarom word het kouder?

Het zit zo:
Op de zon zijn een hoop ''luchtbellen'' die onder druk komen te staan en dan ontploffen dan schiet het enorme warme lucht van de zon de ruimte in richting alle kanten. Dat heet een zonnevlek. Een zonnevlek gaat zo snel dat het redenlijk dicht bij de aarde komt.
Jullie weten vast wel allemaal dat de zon ontzettend heet is. En aangezien er op de zon alleen maar lava en gas is, is het heel warm daar. Maar als een zonnevlek onze kant op komt, neemt het ook warmte mee natuurlijk. En hoe dichter het bij de aarde komt, hoe warmer het om ons heen word en dan word het ook warm op de aarde.

De zon is afgelopen 100 jaar heel actief geweest. Dat betekend, veel zonnevlekken en dan komen de zonnevlekken ook onze kant op komt en het neemt de warmte mee. En midden jaren 60 zijn er veel auto's gekomen en dus ook CO2. Wetenschappers hebben gezien dat CO2 de aarde warmer maakt. En Al Gore heeft dat ook bevestigd.

Sinds ongeveer een jaar is de zon minder tot niet actief geweest. Minder zonnevlekken, dus ook minder warme lucht op de aarde. Dit heeft redenlijk snel een reactie gegeven. Het pool-ijs is dit keer niet zo veel gesmolten. Dit heeft gelijk de bellen gaan rinkelen bij sommige wetenschappers. Ze zijn nu aan het kijken wat voor een invloed de zon heeft op de aarde en hebben het ontdekt. Maar nu de wetenschappers een andere oorzaak hebben gevonden van de toenemende temparatuur hier op aarde, begint men te twijfelen of CO2 wel zo'n groot effect heeft. Want hoe kan in gondsnaam in ongeveer 20 jaar tijd de temparatuur zo omhoog gegaan zijn? Simpel, de zon. Want door de zon is het hier op aarde ongeveer 25 graden.

Samenvatting:
De zonnevlekken waren de afgelopen 100 jaar veel voorgekomen en het heeft de aarde opgewarmt, Maar sinds 100 jaar is de CO2 uitstotende auto ook in opmars. Wetenschappers heeben een link gevonden tussen het opwarming van de aarde en CO2.
CO2 heeft de schuld gekregen van de opwarming.

Maar nu nemen de zonnevlekken al 1 jaar sterk af en zijn een paar wetenschappers gaan twijfelen. Want de opwarming komt waarschijnlijk niet of nauwelijks door CO2. Maar door de zon die afgelopen 100 jaar erg actief was. Nu de zonnevlekken in rap tempo afnemen, merken wetenschappers dat er geen opwarming van de aarde is, maar afkoeling van de aarde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten